• Vrhunski tim specijalista

  sistematski pregledi, spec. i prev.pregledi, kardiologija, pregledi štitnjače i osteoporoza, endokrinološki pregledi, neurološki pregledi, psihijatrijski pregledi, gastroskopija, rektoskopija, kolonoskopija, reumatologija,

 • Radiologija

  Ultrazvuk sa Kolor doplerom, Denzitometrija, UMCG, Mamografija, MSCT, MRI

 • Laboratorij i DNK analize

  U našoj ustanovi možete izvršiti različite vrste nalaza krvi, urina, briseva, hormona,tumor markera...

 • Centar za bolesti štitnjače i paraštitnih žlijezda

  Nudimo kompletnu uslugu u dijagnostici i liječenju bolesti štitnjače i paraštitnih žlijezda...

 • Centar za moderno liječenje bolesti vena

  UGFS, EVLA,RFA,Tretman vodenom parom, Venografija s DS, Limfodrenaža ...

 • Hiruški tretmani

  Uz naš tim hirurga kod nas možete uraditi sve hirurške procedure u lokalnoj anesteziji:...

O nama

Od samoga starta naša ustanova osmišljena je, opremljena i organizirana za rano otkrivanje bolesti ako postoji i adekvatno liječenje....

Misija

Pružiti medicinske usluge vrhunskih stručnjaka, na savremenoj opremi i modernim dijagnostičkim metodama poštujući etičke principe medicine.

Vizija

Želimo postati prepoznatljiva medicinska ustanova u BiH i u širem regionu, u prevenciji, liječenju i očuvanju zdravlja savremenim metodama liječenja.

Istorijat...

...u 2004. god. otvorena je internistička ordinacija “Dr.Al-Tawil”, koja nedugo zatim prerasta u Polikliniku ”Dr.Al-Tawil". Od osnivanja Poliklinike postoji biohemijski laboratorij.

Tokom 2007. god. nabavili smo opremu i opremili salu za za invazivne kardiološke procedure, uvode se endoskopske metode pregleda-gastroduodenoskopija te rektoskopija i kolonskopija s biopsijom.

U 2009 i 2010. god. proširili smo djelatnosti na radiologiju s instalacijom 16-slice CT-a, rtg aparata, mamografa, denzitometra, biopsije dojke, FNA biopsije štitnjače...

Zbog stalnoga širenja poslovanja, zapošljavanja dodatnoga osoblja i nabavkih nove opreme postojeće prostorije nam postaju neodgovarajuće pa se 2011. god. selimo u nove prostorije koje se nalaze u Importanne centru.

Krajem 2011 i narednim godinama uvodimo savremene metode liječenja vena.

Sredinom 2013. god. otvaramo hiruški blok, koji u narednim godinama prerasta savremeni hiruški centar u kojeme se koriste metode:

 • za minimalno invazivne hiruške zahvate na štitnjači ,
 • operacije štitnjače, dojki, abdomena, pluća, ginekološke intervencije,
 • minimalno invazivne hiruške zahvate na kičmi,...

 

Početkom 2014. god. izvršena preregistracija u dnevnu bolnicu.

U 2016. god. postojeći CT instalirali smo savremeni MRI aparat Essenza, Siemens 1.5Tesla na kome se vrše pregledi: kičme, glave, abdomena, zdjelice, krvnih žila vrata, glave i nogu, aorte, srca, MRI kolonoskopija, dojki, cijelog tijela, te instalirali salu za elektrofiziološke procedure srca.