Od samoga starta naša ustanova osmišljena je, opremljena i organizirana za rano otkrivanje bolesti ako postoji i adekvatno liječenje....

Misija

Pružiti medicinske usluge vrhunskih stručnjaka, na savremenoj opremi i modernim dijagnostičkim metodama poštujući etičke principe medicine.

Vizija

Želimo postati prepoznatljiva medicinska ustanova u BiH i u širem regionu, u prevenciji, liječenju i očuvanju zdravlja savremenim metodama liječenja.

Istorijat

...u 2004. god. otvorena je internistička ordinacija “Dr.Al-Tawil”, koja nedugo zatim prerasta u Polikliniku ”Dr.Al-Tawil". Od osnivanja Poliklinike postoji biohemijski laboratorij.

Tokom 2007. god. nabavili smo opremu i opremili salu za za invazivne kardiološke procedure, uvode se endoskopske metode pregleda-gastroduodenoskopija te rektoskopija i kolonskopija s biopsijom. 
U 2009 i 2010. god. proširili smo djelatnosti na radiologiju s instalacijom 16-slice CT-a, rtg aparata, mamografa, denzitometra, biopsije dojke, FNA biopsije štitnjače... 
Zbog stalnoga širenja poslovanja, zapošljavanja dodatnoga osoblja i nabavkih nove opreme postojeće prostorije nam postaju neodgovarajuće pa se 2011. god. selimo u nove prostorije koje se nalaze u Importanne centru.

Krajem 2011 i narednim godinama uvodimo savremene metode liječenja vena.

Sredinom 2013. god. otvaramo hiruški blok, koji u narednim godinama prerasta savremeni hiruški centar u kojeme se koriste metode:

za minimalno invazivne hiruške zahvate na štitnjači ,
operacije štitnjače, dojki, abdomena, pluća, ginekološke intervencije,
minimalno invazivne hiruške zahvate na kičmi,...

Početkom 2014. god. izvršena preregistracija u dnevnu bolnicu.

U 2016. god. postojeći CT instalirali smo savremeni MRI aparat Essenza, Siemens 1.5Tesla na kome se vrše pregledi: kičme, glave, abdomena, zdjelice, krvnih žila vrata, glave i nogu, aorte, srca, MRI kolonoskopija, dojki, cijelog tijela, te instalirali salu za elektrofiziološke procedure srca.